4 Ekim 2013

SÜTLÜ ERİŞTE ÇORBASI

SÜTLÜ ERİŞTE ÇORBASI



            Annem bu çorbayı hep yapardı. Bizde afiyetle hüpletirdikk. Canım annem benim onunki gibi olmasa da bizde yaptık bir şeyler :))

SÜTLÜ ERİŞTELİ ÇORBA
Malzemeler

Malzemeler:
  • 1 kase erişte
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı süt
  • sıcak su
Yapılışı:
    Un ve tereyağı orta ateşte kavrulur. İyice kavrulduktan sonra topaklanmaması için bir bardak soğuk su eklenir. 
Bir süre karıştırılır. Su ısındıktan sonra hamurun topaklanmaması için karıştırmaya devam edilerek, orta büyüklükteki tencerenin göz kararı kadar sıcak su ilave edilir. 

    Hamurun topaklanmaması için sürekli karıştırılır.Tencerenin kapağı kapatılarak 10 dakika pişirilir. 
    Hemen ardından bir kase erişte, bir tutam tuz ve 1,5 su bardağı süt eklenir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra servis için hazırlanır.

    Hımmm sıcacık çorbamız hazır :)Afiyet bal şeker olsun :))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder