3 Ekim 2013

HAYDİİ ANKARA TAVA YAPALIMM :)



Üniversite zamanlarımda yemekhanede her hafta çıkardı. geçenlerde bi sitede gördüm ve uzun zamandır yapmadığımı fark ettim.Hadi bakalım Yapalım o zaman :)


ANKARA TAVA'nın Tarifi

MALZEMELER:
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Sıvı yağ
Tereyağ


·        1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp yağda pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavrulur. Küçük doğranmış etler eklenir, rengi dönünceye kadar kavrulur. Domates eklenir ve az miktarda sıcak su konularak düdüklü tencerede pişirilir.   Etler piştikten sonra başka bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı tereyağı konur. Yağ eriyince şehriye ilave edilip rengi kahverengileşinceye kadar kavrulur. 
·         Şehriyeler kavrulunca suyu süzülen etler eklenir, suyu konulup pilav gibi pişirilir. Sadece su konulabildiği gibi 1/3 kadar et suyu da karıştırılabilir. 

·         Tuz ve karabiber eklenir, suyu kaynayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Suyunu çektikten sonra tencerenin kapağının altına bir bez konularak demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis edilir.
Afiyet bal şeker olsunnn :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder