Üniversite zamanlarımda yemekhanede her hafta çıkardı. geçenlerde bi sitede gördüm ve uzun zamandır yapmadığımı fark ettim.Hadi bakalım Yapalım o zaman :)
ANKARA TAVA'nın Tarifi
MALZEMELER:
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Sıvı yağ
Tereyağ
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
200 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Sıvı yağ
Tereyağ
· 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp yağda pembeleşinceye
kadar sıvı yağda kavrulur. Küçük doğranmış etler eklenir, rengi
dönünceye kadar kavrulur. Domates eklenir ve az miktarda sıcak su
konularak düdüklü tencerede pişirilir. Etler piştikten sonra başka bir
tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile 2 yemek kaşığı tereyağı konur. Yağ
eriyince şehriye ilave edilip rengi kahverengileşinceye kadar kavrulur.
·
Şehriyeler kavrulunca suyu süzülen etler
eklenir, suyu konulup pilav gibi pişirilir. Sadece su konulabildiği gibi 1/3
kadar et suyu da karıştırılabilir.
·
Tuz ve karabiber eklenir, suyu
kaynayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Suyunu
çektikten sonra tencerenin kapağının altına bir bez konularak demlenmeye
bırakılır. Demlenen pilav servis edilir.
Afiyet bal şeker olsunnn :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder