20 Haziran 2015

Fiyonk Çörek

           Bana gördüğümde değişik gelen bir tarif paylaşıcam.
          Bu tarifi televizyonda bi yemek kanalında yapılırken gördüm ve çok hoşuma gitti. Sizlerlede paylaşayım dedim. :-)
          Yalnız sıcakken yenilmesi daha uygun olur. Çıtır çıtır daha güzel oluyor. Soğuduğu zaman donma yapıyor.
Buna rağmen çok pratik bir tarif  :)

İşte malzemeler
12 adet milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı (üstüne sürülecek)

İçi için
Lor peyniri, peynir rendesi, haşlanmış patates evinizde hangisi var ise ben peynir rendesi kullandım.
İnce doğranmış maydonoz

İç malzemelerinde miktar veremiyorum. Çünkü göz kararı yaptım :-)

Yapılışı :
Yapılışını fotoğraflarda ayrıntılı bir şekilde fotoğraflamaya çalıştım. Ama yinede kısa bir şekilde anlatayım.
Milföy hamurunun köşe kenarlarına L olacak bir şekilde bıçakla kesiyoruz. İç harcını ortaya koyuyoruz. Ve dış köşelerden ortaya kıvırıyoruz. Yağlı pişirme kağıdı serili tepsiye koyarak üstüne yumurta sarısını sürüyoruz.


Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis yapılım.
Afiyet olsun...



Ağızınızın tadı hiç bozulmasın.
Hayırlı Ramazanlar...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder