17 Haziran 2015

Ev Yapımı Simit Tarifi

             
Bugün oğlum simit isteyince beraber mutfaya girdik. Önlüğümüzü taktık ellerimizi yıkadık başladık simitimizin hamurunu yapmaya...
Sırayla
1su bardağı ılık su,
1 çay bardağı süt,
1 çay bardağı sıvı yağ eklenip hafif bir karıştırıyoruz. Sonra
1 çay kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tepeleme instant mayayı koyup tekrar karıştıralım. Sonra karışıma yumusak bir hamur oluncaya kadar un ilave edelim. Ve başlıyalım yoğurmaya. :)
Ben yoğurma işlemini yaparken 32 aylık oğlum da yoğurmak isteyince onu kıramadım. Bir kaç kez oda hamuru evirdi çevirdi yumrukladı manzara çok güzeldi. :) Küçük aşçım benim :)


Yoğurduğumuz hamuru 30 dk dinlendirelim.
Hamurumuz dinlenirken pekmezli su karışımını yapalım. Bu simiti yaparken bizim evde pekmez olmadığından ben şu malzemeleri kullandım.
1 yumurta-1yemek kaşığı şeker-2su bardağı suyu karıştırdım. Bu yüzden susamlar fazla kızarmadı. Ama olsun yinede harikaydı.

Sonra hamurdan göz kararı bir parça alıp çubuk şeklini verelim.




Elimizle aşağıdaki gibi buralım. Ve yuvarlak yapalım.




Tel süzgeçin içine koyup karışıma batırıp çıkaralım.


Susama batirıp tepsiye dizelim.



Benim hamurumdan 8 adet çıktı.

Sonrasında 220 derecelik ısıtılmış fırın da üzerleri kızarına kadar pişirelim.
Sonrasımı yanına çay demleyelim. Ve yanına isterseniz peynir zeytin reçel evinizde ne varsa yiyebilirsiniz yada sade olarak yiyebilirsiniz. Reçel ev yapımı kendim yaptım kalan kirazlardan değerlendireyim dedim. Kiraz reçelinin tarifinide başka yazımda vericem.
Ve soooonuuuuççç
Güzel değil mi? 

                        

Afiyet bal şeker olsunnnn....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder