4 Kasım 2014

TEREYAĞLI PİLAV

        KURU FASULYE YAPILIR DA BU KLASİK TAT OLAN PİLAV YAPILMAZ MI? YAPILIR TABİKİDE :))


Malzemeler:
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2,5 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı sıcak su 
  • bi çimdik Tuz


Yapılışı:
   Pirinci ayıklayın süzgece koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın. Ilık suda ıslatıp 15 dakika kadar bekletip tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün. Tencereye tereyağını ve sıvığı karıştırıp eritin, şehriyeleri ilave edip rengi hafifçe dönüp kokusu çıkana kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin ve cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.
Sıcak suyu ilave edip tuz atın (et bulyon kullanacaksanız atmayın) ve üzeri göz göz oluncaya kadar kısık ateşte  pişirin.
Suyunu çekince altını kapatın ve 10 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin. 

Afiyet bal şeker olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder